Sifoniere

Sifoniere


Sifoniere dressing

Totul despre sifoniere

Dimensiuni optime pentru sifoniere

Dulapul sau sifonierul din dormitor trebuie sa fie incapator, dar avem grija sa nu ocupe foarte mult spatiu, pentru a nu incarca in mod excesiv camera.

Masurati spatiul disponibil

Inainte de a cumpara mobila de dormitor, masuram exact spatiul de care dispunem si nu uitam sa lasam loc de acces, luand in consideratie si deschiderea usilor de la sifonier.

Daca folosim o canapea extensibila, atunci calculam spatiul si in functie de dimensiunile acesteaia. O solutie pentru dormitoarele mai mici este alegerea unui dulap cu usi glisante.

Spatiul pe care il pierdem pe orizontala poate fi castigat in plan vertical, alegand un dulap mai inalt, insa tinem cont ca intre dulap si tavan sa ramana minim 15 cm, pentru a avea loc sa asamblam si sa montam dulapul.

Sfaturi utile alegere sifoniere

  • usile glisante sunt de preferat celor obisnuite, din doua motive: sunt mult mai rezistente in timp, mai fiabile, si in plus, nu ai nevoie de foarte mult spatiu in fata dulapului, atunci cand deschizi usile.
  • alege neaparat un sifonier cu bara pentru umerase. Sifonierul tau va arata mai ordonat daca alegi acelasi gen de umeras: lemn, sarma sau plastic, insa pentru bluzele subtiri, din jerse, e de preferat sa folosesti umerase de plastic, ca sa nu le lase urme la umeri.
  • dulpaul trebuie sa aiba numeroase rafturi, astfel incat sa poata fi organizat pe zone. De ce trebuie sa tii cont cand organizezi imbracamintea pe care o pastrezi impaturita pe rafturi: aseaza la fundul teancului hainele mai grele si pe cele mai usoare deasupra. Dupa ce le impaturesti pe toate, aranjeaza-le dupa functia pe care o indeplinesc (tricourile sport la un loc, bluzele de servici la un loc) si dupa culoare (de la alb la bej, la culori vii, terminand cu negru).
  • dulapul trebuie sa aiba posibilitatea de stocare adecvata a accesoriilor: posete, curele, cravate, esarfe si alte accesorii
  • sertarele sunt foarte potrivite intr-un sifonier, pentru depozitarea accesoriilor si hainelor pe care nu le poti atarna pe umerase sau carlige, cum ar fi sosetele, palariile sau desuurile. Sertarele mai mici pot fi folosite pentru depozitarea un singur tip de accesoriu, ceea ce te ajuta sa gasesti mult mai rapid ce iti trebuie.
  • sistem pentru depozitarea incaltamintei: un suport de pantofi pe podeaua dulpului este foarte necesar

Tine cont de toate aceste sfaturi cand iti alegi sifonierul, si atunci iti vei putea organiza foarte bine lucrurile personale!

 

© 2011 Proactiv Iasi SRL