Mobilier Tineret

Mobilier Tineret


Special pentru tineri si adolescenti

Decorarea camera tineret

Decorarea unei camere reprezinta pentru orice adoloescent o sansa de a-si exprima personalitatea. Dormitoarele trebuie de multe ori sa indeplineasca multe alte functii, precum cea de birou sau loc de petrecut timpul liber cu prietenii.

Orice copil, atunci cand ajunge la varsta adolescentei, va dori sa isi personalizeze camera. De aici insa pot aparea zeci de discutii, chiar in contradictoriu, asa ca uneori e greu sa ajungeti la un compromis. Iata cateva sfaturi pentru a ameliora acesteste discutii, iar adolescentul tau sa aiba parte de incaperea pe care si-o doreste, conform 
:
 

Tine cont de moda

Tinerii vor vrea o camera pe care prietenii lor sa o invidieze. Stilurile se schimba rapid, asa ca trebuie sa fii pregatit sa faci mici modificari din cand in cand, pentru a tine pasul cu moda. Cauta teme care sa dureze cat mai mult, precum cele inspirate de culori sau de o tara anume. Foloseste mobilier tineret cat mai simplu, pe care sa o poti adapta usor la mai multe stiluri.

 Compartimenteaza camera

Pe masura ce copilul se transforma intr-un adult, va avea nevoie de mai mult spatiu, desi camera lui va ramane la fel de mica. De aceea trebuie sa te gandesti la sertare si rafturi care sa depoziteze cat mai multe lucruri, sau poti cumpara un birou care sa nu fie la vedere, fiind incorporat intr-o biblioteca. Gandeste-te si la varianta unui pat extensibil.

 Lasa-i libertate de exprimare

Aplica o banda magnetica pe un perete, pe care tanarul sa agate lucruri care il intereseaza. Daca are un strop de talent artistic, poate folosi un alt perete pentru a picta ceva inedit.

 Modifica mobila

 Nu este nevoie intotdeauna de o mobila complet noua, ci o poti reface pe cea veche, dandu-i un aspect modern, sau poti adauga doar cateva piese noi, care sa transforme complet imaginea de ansamblu a camerei. Vopseste-o in culori puternice, precum albastru, verde, rosu aprins ori chiar negru, in functie de preferintele sale pentru mobilier tineret. Inlocuieste piesele prea traditionale cu obiecte de depozitat in forma de cub, rafturi deschise si scaune amuzante.

Foloseste postere

Posterele cu trupe si actori sunt preferate de majoritatea adolescentilor. Amplaseaza-le intr-o ordine inedita, grupandu-le intr-un colt, de la podea pana in tavan. Cele mai interesante le poti chiar inrama.

Fii dispus sa faci compromisuri

Compromisul are un rol in decorarea camerei unui adolescent. Parintii si copiii ar putea avea idei diferite despre ceea ce este potrivit si frumos. Evita certurile si incearca sa iti intelegi copilul. Pana la urma, conteaza ca el sa se simta bine in propria camera.  
Sursa:  http://www.ziare.com

 

 


 

 

© 2011 Proactiv Iasi SRL