Mobilier baie

Mobilier baie


Eleganta si lux in baie.

Cum alegi mobila pentru baie

Baia inseamna mult mai mult decat o chiuveta, o cada si o toaleta. Atunci cand alegi un mobilier baie pentru casa sau apartament, trebuie sa te gandesti la aceasta camera ca o extensie a dormitorului sau sufrageriei tale. Astfel, trebuie sa existe o unitate cromatica si a materialelor pe care le folosesti. Baile moderne au o multime de accesorii, dispozitive de fixare si mobilier baiespecial, necesar pentru depozitare. Mobila de baie contemporana include cazi de baie cu gadgeturi moderne, jacuzzi, saune, dusuri, chiuvete si numeroase oglinzi cu efect de marire.

  Atunci cand decorezi baia trebuie sa tii cont de anumite lucruri   

 Marimea baii. Daca ai o baie mica, nu este recomandat sa folosesti mobila mare si incarcata.

In baile de acest gen, mobila pe verticala si dulapurile inalte sunt ideale. Nu numai ca vor mari vizual spatiul, dar iti vor oferi si numeroase locuri de depozitare. De asemenea, in baile mai mari poti aduce mai multe obiecte de decor, care sa infrumuseteze si s a imbunatateasca starea ta de relaxare atunci cand folosesti baia. In functie si de luminozitatea din baie, puteti folosi chiar si plante decorative, care sa intregeasca atmosfera. 

Designul general al casei. 

Atunci cand alegi mobila pentru baie, trebuie sa tii cont si de ambianta generala a casei tale si de culorile si stilul pe care l-ai folosit. Daca ai o casa in stil traditional, o baie moderna va crea o nota discordanta. 

Cine va folosi baia. 

Atunci cand alegi mobila pentru baie trebuie sa te gandesti si cine va folosi aceasta incapere. Daca este baia destinata musafirilor, atunci trebuie sa pui cat mai putine obiecte de mobilier. Baia intregii familii va beneficia insa de mai multe agatatori pentru prosoape, uscatoare si spatii de depozitare in dulapuri.

Inaltimea mobilei

Atunci cand achizitionezi mobila pentru baie trebuie sa te gandesti si la inaltimea ei. De exemplu, dulapul din partea de jos a chiuvetei salveaza un spatiu pretios de depozitare, insa poate impiedica folosirea comoda a chiuvetei si oglinzii.

Spatiul pentru dulapuri

Inainte de a cumpara dulapurile pentru baie, este bine sa masori mai intai spatiul de care dispui. Pe piata se gasesc diverse forme de dulapuri, de marimi diferite. Atunci cand spatiul este un element pretios, este foarte important sa nu il irosesti prin amplasarea de mobila voluminoasa si incompleta. Mobilierul la comanda poate fi solutia ideala, deoarece poti decide toate dimensiunile, materialele, culorile, dar si modul de compartimentare ideal.

Materialul folosit

Daca te-ai hotarat asupra inaltimii si tipului de dulap pe care il vei achizitiona pentru baie, atunci trebuie sa te gandesti foarte bine si din ce material va fi respectivul dulap. Pentru a alege materialul, trebuie sa studiezi ansamblul intregii bai. Materialul din care este realizata mobila pentru baie trebuie ales si in functie de celelalte accesorii, dar si de modelul de gresie si faianta. Pe langa forma si culoare, mobila de baie trebuie sa fie si durabila si rezistenta la apa.

 Sursa: http://casa.acasa.ro

 

© 2011 Proactiv Iasi SRL