Mese

Mese


Mese design deosebit

Cum sa aleg masa?

Forma mesei  

 In cazul in care livingul este lung si ingust, zona de conversatie este formata din elemente dispuse unul in fata celuilalt, se recomanda mese de forma dreptunghiulara (desigur cu laturile mai lungi dispuse paralel cu locurile canapelelor si fotoliilor); daca zona de conversatie este de forma patrata, cu canapele puse la colt si fotolii care inchid zona, sunt potrivite mese de forma patrata pentru a servi toate persoanele sezute in locurile disponibile. 

Mesele de colt   

 Masutele de colt servesc drept sprijin pentru mese de cafea atunci cand zone de conversatie este destul de ampla iar masa centrala nu are dimensiunile indicate pentru a acoperi intreaga zona. Daca spatiul este foarte limitat, cea mai buna alegere este utilizarea de mese in scara (de obicei sunt 3), dispuse una deasupra celeilalte; in spatiile foarte mici sunt de mare ajutor masutele cu rotite care, tinute sub fereastra, in spatele usii sau in oricare alta parte, pot fi mutate si utilizate cu usurinta.

Mesele centrale 

 Masuta de cafea centrala, aceea care sta in fata canapelelor sau a fotoliilor, trebuie sa fie joasa pentru a permite cu usurinta punerea si luarea obiectelor de pe ea, dimensiunile variind de la 40-45 cm la 20-25 cm; aceste mese se potrivesc cu perne de 10-12 cm dispuse in jurul lor, in forma de tarc. Solutii de acest tip, platforme joase cu perne, pot fi distractive si destul de ieftine, ele fiind prezente, in special, in casele temporare ale tinerilor; pe cand o locuinta pe termen lung trebuie sa tina cont de anumite elemente "fixe" cum ar fi canapelele si fotoliile sobre, cu o constructie solida, adecvate fiecarei varste. 

Sursa: http://ecumsa.ro

 

 

© 2011 Proactiv Iasi SRL