Dormitoare

Dormitoare


Mobilier cu design modern pentru dormitoare

Cum sa mobilezi dormitorul

Dormitoare - camere polivalente

Amenajarea dormitorului trebuie sa tina cont in primul rand de cel mai important rol al acestei incaperi si anume, de camera de dormit. Cu toate acestea, dormitorul este de multe ori o camera polivalenta, incaperea in care se studiaza si se invata, dar si camera in care se tin hainele si se priveste la televizor. Din aceasta cauza, mobilarea dormitorului trebuie facuta in asa fel incat sa serveasca multifunctionalitatii acestei camere.

Alege mobilierul potrivit!

Ingredientele pentru o mobilare reusita a dormitorului sunt alegerea potrivita a mobilierului (in primul rand in ton cu marimea dormitorului si cantitatea de lumina naturala) precum si asezarea respectivei mobile in camera. Un dulap de haine, supradimensionat in raport cu dimensiunile dormitorului, va ajunge piesa de mobilier dominant a incaperii si va crea un sentiment de disconfort si claustrofobie. Norocosii care dispun de suficient spatiu in dormitoare pentru a-si incastra dulapul direct in zid vor putea scapa de traditionlul sifonier schimbandu-l cu unul modern si discret care nu mai sare in ochi.

Armonie de culori in dormitoare

Culorile in care vor fi vopsiti peretii dormitorului trebuie sa fie raportate la dimensiunile camerei. Intre culorile dormitorului, cele ale mobilei, perdelelor si a celorlalte elemente de décor si utilitate ale camerei trebuie sa fie o armonie perfecta pentru a obtine rezultatul dorit.

Atunci cand alegi sa-ti decorezi dormitorul ai la indemana posibilitati nelimitate. Numai daca stai sa te gandesti doua minute iti vin in minte: dormitoare cu influente exotice, doarmitoare cu atmosfera solara, unul decorat in stil minimalist si asa mai departe. Foarte multi proprietari aleg dormitoare romantice, acesta fiind o alegere clasica si care nu se demodeaza. In acest caz trebuie sa te gandesti in primul rand la culoarea care va predomina si mai ales la culoarea peretilor. Noi iti propunem sa incepi amenajarea de la culoarea maro. O incapere poate fi romantica prin alegerea nuantei de maro corelata cu cromatica mobilierului, elementele decorative si finisajele.

Asadar poti merge pe un perete maro finisat cu vibratii de ocru si bej - care vor crea o atmosfera de lumina incerta, usor obscura, care imbie la odihna si relaxare.

Mergem mai departe si ajungem la mocheta sau covor, depinde ce preferi. Aici ar fi bine sa asortezi mocheta cu peretii. Deci iti recomandam tot nuante de maro sau bej, care iti plac tie. Astfel dai unitate si stabilitate ansamblului.

In final mobila, tablourile si textilele le poti alege in tonuri calde de alb, crem, verzui - care vor fi in contrast cu masa mare de maro din jur.

sursa: www.ziare.com

 

© 2011 Proactiv Iasi SRL