Camere copii

Camere copii


Camere copii moderne si personalizate

Idei de mobilare pentru camere copii

Mobilierul pentru copii cu linii simple si accesorii strict necesare, intr-o culoare dominanta neutra, nu se va demoda niciodata, deci merita sa investiti in asa ceva, mai ales daca nu aveti de gand sa mai cumparati alta mobila pentru mult timp de acum incolo, cand camera pentru copii se va transfomra intr-una pentru tineret.

Cu toate acestea, daca doriti sa va rasfatati printul sau printesa, va recomandam un mobilier pentru  camera copii personalizat, care creeaza un decor de basm, pe care cu siguranta copiii il vor adora.

 Culorile: reteta de succes pentru o camera copii. Folositi-le si pentru mobilier!

Intotdeauna culoarea materialelor de finisaj, respectiv cele pentru pardoseala si pereti, conteaza foarte mult intr-o ambientare pentru camere copii, din simplul motiv ca ele acopera o suprafata foarte mare

Folositi a treia culoare

O a treia culoare pentru camere copii face ca amenajarea sa fie mai rafinata.

Folositi-o pentru o piesa mare, care iese in evidenta, cum ar fi un paravan, blatul mesei de birou sau asternutul de pat. Evitati astfel o asortare prea monotona intre doua culori. Secretul este sa alegeti a treia culoare din aceeasi gama cromatica, adica la fel de vie sau la fel de pastelata. Acordati atentie detaliilor, precum corpuri de iluminat, accesorii, prize (aici, patul metalic se leaga cu lampile, rotile, manerele mobilei, cosul de sub masa).

Combinatii pentru camere copii care nu se demodeaza

Pentru camerele de tineret, combinatia de alb, lemn natur si gri metalic este una foarte potrivita. De ce? 

Sa o luam pe puncte: 
1. pentru ca piesele nu atrag atentia; 
2. nu dau senzatia de masivitate, de "incarcare" a spatiului, fiind ideale pentru camerele modeste de bloc;
3. se potrivesc cu orice fel de finisaje, alese pentru pereti, pardoseala si tamplarie; 4. se pot asorta cu obiectele decorative si copurile de iluminat moderne; 
5. accesoriile metalice vor constitui puncte de legatura cu aparatura electronica prezenta, cel putin, la varsta adolescentei.

O pardoseala deschisa se potriveste de minune cu o gama cromatica variata pentru pereti si da senzatia de amplitudine unei camere. Pentru copiii cu varste mici, alegeti pentru pereti nuante calde, vii, iar pentru adolescenti, mergeti pe tonuri reci pastelate. Este o reteta de succes, care se poate aplica fara multa cheltuiala.

Sursa http://www.ziare.com

© 2011 Proactiv Iasi SRL